Контемпорарі - стиль комфорту

Контемпорарі (від англ. Contemporary - сучасний) - це сучасний стиль, в якому використовуються зручні меблі простих геометричних форм великого розміру, недорогі облицювальні матеріали і акцентний декор. Колірна гамма основних предметів - нейтральна, в той же час, загальне колірне рішення досить різноманітне, але сміливі контрасти зустрічаються досить рідко. Як декор вітаються свічники, картини на підрамниках, лампи, вази, панно, статуетки, скриньки і багато іншого; але декор слід використовувати в певних функціональних зонах.

Контемпорари - стиль комфорта - фото 1

Особливості стилю Контемпорарі

Сучасний інтер'єр для комфортного життя - таке формулювання абсолютно точно передає зміст стилю контемпорарі. Історичною датою появи вважаються 60-і роки ХХ століття на основі скандинавського стилю. Меблі вироблялись з урахуванням трьох основних показників - вона повинна бути зручною, доступною і функціональною. Зручність досягалася за рахунок обліку ергономічних властивостей і використання предметів з високими технічними показниками. Для досягнення доступності, виробництво меблів стає максимально масовим, використовуються недорогі матеріали, часто не натуральні. А функціональність забезпечується використанням модульних і схильних до трансформації систем. Відчуття затишку в інтер'єрі створювалося за рахунок використання незвичайного виразного декору. Стиль контемпорарі вважається елегантним стилем пропорційних лаконічних ліній. Цей стиль досить еклектичний, і пояснюється це тим, що контемпорарі сформувався сам по собі, а не в результаті дизайнерських ідей.

Контемпорари - стиль комфорта - фото 2

Ознаки Контемпорарі в інтер`єрі.

Коротко, ознаки стилю можна сформулювати так:

  • лаконічні меблі та декор;
  • оформлення вікон - мінімальне;
  • наявність геометричних принтів;
  • природність, нічого зайвого, все повинно бути доречно і розумно;
  • функціональність;
  • практичність, зручність;
  • переважання вільного простору - зонування простору за рахунок перегородок, меблів, різно рівневих підлог, різних висот стелі або ширм.

Акцент на практичність і функціональність, диктує в цьому стилі використання модульних і предметів , які легко трансформуються - дивани-розкладачки, столи-тумби або журнальний столик-обідній стіл і багато іншого. Контемпорарі так само особливу увагу приділяє меблям для зберігання речей - це повинні бути закриті шафи, вбудовані конструкції, стелажі, велика кількість полиць, спеціально обладнані ніші в мебляї, все функціонально і продумано. Меблі максимально масового виробництва, при цьому матеріали , які використовують для виготовлення цих меблів  - це недорогі сорти деревини, МДФ, скла, кольорового пластику або металу.

Контемпорари - стиль комфорта - фото 3

Контемпорарі можна так само назвати «декоративним мінімалізмом», тому, як і мінімалізм, ми цей стиль дуже любимо. Особливу увагу, при замовленні нової колекції, ми приділили дивану-розкладачці, який представлений у нас в двох кольорах. У складеному вигляді він дуже мініатюрний, але в результаті трансформації ми отримуємо повноцінне двоспальне місце. Так само Ви зможете побачити прекрасні столики і багато-багато декору.

Все це Вас чекає в нашому шоу-румі або на сайті takeandlive.com.ua.