Карл Лагерфельд - божевільна історія в одній людині

Ікона стилю, король модної індустрії, фотограф і ілюстратор, колекціонер і видавець, світовий інтелектуал - це все про дивно-талановиту людину, яка, на превеликий жаль, померла вчора 19 лютого 2019 року - Карла Лагерфельда. Це Людина, яку знає весь світ за його невгамовну фантазію, активність і бажання творити до останнього дня.

Карл Отто Лагерфельд - народився 10 вересня 1933 року в Гамбурзі в сім'ї бізнесмена і продавщиці білизни. Сім'я емігрувала до Франції, коли він був дитиною.

Перший великий успіх прийшов, коли Карл виграв в конкурсі, організованому Міжнародною асоціацією вовни, в категорії - кращий дизайн пальто в 1954 році. Після перемоги його дизайн був втілений П'єром Бальменом, засновником відомого розкішного будинку Pierre Balmain, який запропонував Лагерфельду роботу в якості свого помічника.

 

Лише через три роки він став арт-директором модного дизайнера Жана Пату. У 1962 році Лагерфельд прийняв сміливе рішення стати фрілансером і став одним з перших фрілансерів в сучасній індустрії моди.

Ця робота дозволила Лагерфельду залишити свій слід в численних брендах, в тому числі в весняно-літньої колекції для Chloe в 1964 році, що принесло йому світове визнання. Це привело його до співпраці з престижним будинком моди Fendi в 1965 році, яке він продовжував аж до своєї смерті. Під час роботи в якості креативного директора в Fendi дизайнер відповідав за створення культового подвійного логотипу FF, а також сумок Baguette і Peekaboo.

У 1982 році Лагерфельд був призначений художнім керівником Chanel, що дійсно привело його до вершини моди. Карл Лагерфельд помер у віці 85 років, на протязі десятиліть він формував бренд Chanel і Fendi, при цьому заснував і власний будинок моди Karl Lagerfeld в 1984 році. Його фірмові темні окуляри і довге сиве волосся - стали впізнаваним образом його однойменного лейблу.

Поряд зі своїм творчим генієм і неповторним індивідуальним стилем, Лагерфельд був відомий своєю гострою, як бритва, дотепністю і різкими судженнями - він, як відомо, заявив: «Спортивні штани є ознакою ураження. Якщо ви придбали їх, значить, ви остаточно втратили контроль над життям »...

Його життя, його шлях, творчість - назавжди залишаються в пам'яті мільйонів людей.

Київ, як і вся Україна, пам'ятаємо, шануємо і захоплюємося дивним талантом і невичерпною енергією ікони стилю фешн-індустрії - Карл Лагерфельд у нас в шоу-румі і на нашому сайті takeandlive.com.ua.