«... і інші подібні історії»

Chicago Architecture Biennial - це міжнародна виставка архітектурних ідей, яка відома своєю новаторською спрямованістю. Вчора, 6 лютого 2019 року, було анонсовано назву 3-ої ітерації бієнале - «... і інші подібні історії». Ця виставка стане великим і багатогранним дослідженням галузі архітектури та глобально всього будівництва. Бієнале 2019 року присвячений можливостям космосу, архітектури та світу природи, оскільки вони пов'язані з чотирма областями дослідження:

  • No Land Beyond - вивчення природи, екології та ландшафту;
  • Appearances and Erasures - досліджуються як загальновизнані, так і оспорювані спогади про пам'ятники, меморіали та соціальної історії;
  • Rights and Reclamations - розглядає порядок і зміни;
  • Common Ground - точки дотику, які визначають пріоритетні аспекти прав і громадянських цілей в архітектурній практиці, включаючи доступне і соціальне житло.

Третя виставка бієнале натхненна Чикаго - архітектурною спадщиною міста, історією та умовами, які продовжують визначати міський розвиток. Цей підхід надихнув більш широкий погляд на область архітектури - методи, які охоплюють будівництво, дизайн, планування, візуальне мистецтво, визначення політичного курсу, утворення і діяльність. «... і інші подібні історії» створять програму, яка стосуватиметься в чотирьох областей дослідження - разом досліджуючи змінючі складні умови нашого суспільства і навколишнього середовища. На виставці буде представлено ряд нових комісій, резиденцій, партнерських проектів і державних програм.

«Наш підхід до цього випуску бієнале розвивався завдяки бесідам з архітекторами, фахівцями і звичайними людьми в Чикаго та інших регіонах світу, в тому числі завдяки партнерським відносинам, які заохочуються в рамках наших дослідницьких ініціатив у містах Сан-Паулу, Йоганнесбург і Ванкувер», зазначила художній керівник Yesomi Umolu.

У центрі уваги виставки - створення взаємного простору для обміну ідеями та стратегіями, які відкривають область архітектури для нових точок зору, звертаючись до постійно змінюваних умов наших суспільств і заново представляючи створене середовище.

«Для кожної створюваної раз в два роки бієнале виробляється унікальне бачення, яке ставить питання на передову рубежів», - зазначив виконавчий директор Тодд Палмер. «Ми дуже раді, що кураторський акцент в цьому році відкриє архітектурна розмова по ключовим соціально-політичним і екологічним питанням, які формують нашу нинішню реальність і привносять нові голоси і перспективи».

Бієнале, який є безкоштовним і відкритим для громадськості у всіх міських районах, пройде 19 вересня 2019 року і триватиме до 5 січня 2020 року. Основним місцем проведення бієнале знову стане Чиказький культурний центр, а відкриття виставки 2019 року приурочено до EXPO CHICAGO, Міжнародній виставці сучасного мистецтва.

У випусках бієнале 2015 і 2017 років, які займалися Джозеф Гріма і Сара Херда (2015), а також Шарон Джонстон і Марк Лі (2017), взяли участь понад 250 лідерів в області архітектури і мистецтва з більш ніж 60 міст, що охоплюють 38 країн.

Київ, як і вся Україна, завжди раді допомогти, здивувати, порадити, знайти для Вас що-небудь новеньке, запропонувати варіанти і поспілкуватися у нас в шоу-румі і на нашому сайті takeandlive.com.ua