Будинок архітектора - маленька таємниця

Що можна дізнатися про творчу особу, побачивши, де він живе і працює? Будинок архітектора, наприклад - це як експериментальне полотно, де він може досліджувати нові ідеї, не ризикуючи гнівом клієнта.

Давайте ж, відкриємо кілька будинків, які тепер визнані вченими і музеями у всьому світі, як вагомі конструктивні рішення.

  • Das Canoas House, Оскар Німейєр, Ріо-де-Жанейро (1951)

Будинок архітектора - маленька таємниця - фото 1

Будинок архітектора - маленька таємниця - фото 2

Будинок архітектора - маленька таємниця - фото 3

Прозорий будинок Das Canoas від Oscar Niemeyer був спроектований в 1951 році і поєднує елементи органічної та мінімалістичної архітектури.

Він був спроектований так, щоб бути в тіні, тому немає необхідності в фіранках, а його звивиста зовнішня частина оточена густою рослинністю. Будинок був побудований на схилі пагорба, який пропонує вид на довколишню бухту і включає в себе існуючі валуни, які Німейєр розробив в партнерстві зі своєю дочкою.

  • Le Corbusier's Cabanon, Рокбрюн-Кап-Мартен, Монако (1952 г.). Протягом 18 років Ле Корбюзьє проводив кожен серпень в своєму маленькому будинку в списку всесвітньої спадщини. Ле Корбюзьє любив Середземне море, світло, пейзажі, де виникли великі цивілізації, і сільська архітектура.

Будинок архітектора - маленька таємниця - фото 4

Хоча Cabanon нагадує традиційну канадську бревенчатую кабіну зовні, вона була ретельно розроблена за модульними принципам, розробленим Ле Корбюзьє.

  • Casa de Vidro by Lina Bo Bardi, Сан-Паулу, Бразилія (1951). Розташований на півдні Сан-Паулу, поруч з Атлантичним лісом. Будинок, побудований в крутій місцевості, піднімається на палях, які зупиняють його серед зелені. Вплив італійського раціоналізму можна прочитати в промислових матеріалах і простих повторюваних формах. Архітектор жив у Каса-де-Відра більшу частину свого життя, а тепер в будівлі знаходиться його колекція творів мистецтва.

Будинок архітектора - маленька таємниця - фото 5

Будинок архітектора - маленька таємниця - фото 6

Будинок архітектора - маленька таємниця - фото 7

Зараз ці будинки відкриті для відвідувань, а тури проводять за попереднім записом.

Київ, як і вся Україна, ми ще продовжимо вивчати будинку відомих архітекторів і завжди раді дізнатися щось новеньке разом у нас в шоу-румі і на сайті takeandlive.com.ua.