100 років Акілле Кастільйоні

16 лютого 2018 р Achille Castiglioni - одному з найбільш впливових представників креативу могло б виповнитися 100 років. Його позачасові ідеї і творіння, а також винятковість особистості в цілому, залучають до більш детального вивчення.

100 років Акілле Кастільйоні - фото 1

Отримавши ступінь в галузі архітектури 1944 року, Кастильони незабаром зосередився на розробці інтегрального процесу проектування, заснованого на інтерактивному потенціал трьох ключових чинників: форми, техніки і матеріалу.

З того моменту, як він заснував свою студію в Мілані в 1944 році разом зі своїм братом Пірс Джакомо, він приступив до перевтілень:

  • Лампа Parentesi (1971) - дослівно можна перекласти, як Кругла скоба, народилася в результаті співпраці між Акілле Кастільйоні і Піо Манзя, візуально виглядає як нікелева трубка, яка знаходиться на сталевому кабелі від підлоги до стелі. Сталевий кабель може досягати 157 дюймів, а трубка дозволяє голівці лампи переміщатися по вертикалі уздовж кабелю для досягнення індивідуальної висоти. Головний елемент являє собою литий під тиском чорний еластомер, забезпечений перемикачем.

100 років Акілле Кастільйоні - фото 2

  • Joy (Zanotta, 1989) - це книжкова шафа, яка була розроблена, як автономний мобільний елемент.

100 років Акілле Кастільйоні - фото 3

  • Радіо фонограф (1965) - винятковий ретро-шарм, сьогодні радіо фонограф rr226-O відроджується: тільки з радіо і програвачем, як оригінал 1965 року. Заслужена данина поваги одному з найбільш знакових і бажаних об'єктів італійського промислового дизайну.

100 років Акілле Кастільйоні - фото 4

  • Arco - великий торшер, який постійно працює з моменту свого дебюту в 1962 році і є іконою дизайну.

100 років Акілле Кастільйоні - фото 5

  • Mezzadro (1957) - завдяки своєму вишуканому дизайну цей стілець гарантовано приверне загальну увагу. На вершині вигнутої підстави табурета знаходиться привабливе сидіння з пофарбованої сталі, яке відповідає оригінальному сидінню трактора Fiat, цей тарільчастий стілець все ще виготовляється.

100 років Акілле Кастільйоні - фото 6

  • Taccia (Флос, 1962) - настільна лампа, яка має увігнутий спін-алюмінієвий відбивач з матовою білою обробкою. Її світло можна відрегулювати, помістивши скляний розсіювач.

100 років Акілле Кастільйоні - фото 7

  • Servi Series (ЗАНОТТІ, 1961) - Серія servi використовує ідею «офіціанта» як центрального компонента дизайну, який управляє естетикою всієї колекції. Колекція включає в себе - вішалку, попільничку, стійку для парасольок і окремий столик.

100 років Акілле Кастільйоні - фото 8

  • Sanluca (Poltrona Frau, 1961) - це крісло, яке є незвичайним прикладом італійського дизайну - вони ергономічне і авангардне з контурною формою.

100 років Акілле Кастільйоні - фото 9

Такі легендарні творіння дають можливість одному з майстрів італійського дизайну «проживати» своє 100-річчя.

Київ, як і вся Україна, завжди раді дізнаватися і надихатися від метрів дизайну на зустрічі у нас в шоу-румі і на сайті takeandlive.com.ua.