Виставка Ренцо Піано і Річарда Роджерса в Центрі Помпіду

"Ми були утопістами, не знаючи про це", - сказав Ренцо Піано під час прес-конференції, присвяченій інавгурації виставки« Renzo Piano & Richard Rogers ».

Виставка Ренцо Піано і Річарда Роджерса в Центрі Помпіду - фото 1

Виставка Ренцо Піано і Річарда Роджерса в Центрі Помпіду - фото 2

Виставка Ренцо Піано і Річарда Роджерса в Центрі Помпіду - фото 3

У 1970-х роках британський архітектор Річард Роджерс і італійський архітектор Ренцо Піано - в свої тридцять, обидва невідомі в той час, працювали разом над проектом Центру Помпіду в Парижі, за що вони були нагороджені в 1971 році. Відомі модерністи Оскар Німейєр, Жан Пруве і Філіп Джонсом були серед тих, хто вибрав цей дует.

Виставка Ренцо Піано і Річарда Роджерса в Центрі Помпіду - фото 4

Початковий намір двох архітекторів полягала в створенні набагато більшого, ніж музей; скоріше, Ренцо Піано і Річард Роджерс прагнули створити культурну ікону.

Виставка Ренцо Піано і Річарда Роджерса в Центрі Помпіду - фото 5

Своїм проектом Піано і Роджерс дали життя новому напрямку - Центр вважається абсолютно-новаторською будівлею, одним з найвідоміших і радикальних проектів того часу.

Виставка Ренцо Піано і Річарда Роджерса в Центрі Помпіду - фото 6

Виставка Ренцо Піано і Річарда Роджерса в Центрі Помпіду - фото 7

Однією з відмінних рис Центру Помпіду є яскрава присутність кольору. Чотири сильних кольори - синій, червоний, жовтий і зелений - обв'язують структуру і пожвавлюють фасад, їх використання визначається кодом, встановленим архітекторами:

  • синій - для циркулюючого повітря (кондиціонер),
  • жовтий - для циркулюючої електрики,
  • зелений - для циркулюючої води,
  • червоний - для пересування людей (ескалатори і ліфти).

Виставка Ренцо Піано і Річарда Роджерса в Центрі Помпіду - фото 8  

Цього року культурний центр Помпіду, офіційно відкритий 31 січня 1977, також відомий як Бобур, відзначає своє 40-річчя виставкою, присвяченій її авторам.

Виставка Ренцо Піано і Річарда Роджерса в Центрі Помпіду - фото 9

До 12 лютого 2018 року відвідувачі зможуть ознайомитися з історією будівництва завдяки незліченним накладам, спеціальним статтям в торгових журналах і фотографічних звітах.

Київ, як і вся Україна, завжди раді дізнатися щось новеньке і неймовірне разом з Вами на зустрічі у нас в шоу-румі і на сайті takeandlive.com.ua.