Сполучення металу і кольору в сучасному інтер'єрі

Як уже згадувалося в попередній статті, «Металева тема» дуже актуальна в 2017 році. Актуальність цього питання полягає, перш за все, в тому, що на піку популярності метали складних забарвлень. Тому ми вирішили заглибитися в цю тему і поговорити про те, з якими ж квітами можна використовувати той чи інший метал.

Спробуємо розібратися, що пропонують нам сучасні тенденції в цьому питанні:

  • Латунь - можна сказати, королева королев цього сезону, метал, який так само називають: «Нове золото!». Латунь дає привабливий блиск жовтого золота. Цей метал був популярним матеріалом сотні років з нескінченними можливостями включати його в домашній дизайн, від апаратного забезпечення і освітлення до статуеток, меблів і перил. Додаткову різноманітність в застосуванні латуні надає її зістарений вигляд. Особливо примітним є те, що латунні вироби з великим успіхом поєднуються як з холодної, так і з теплою гамою відтінків, і органічно вписуються в більшість стилів. Найбільш привабливі інтер'єри можна побачити в поєднанні латуні з усіма відтінками синього кольору, білого, сірого і натуральних: пісочного, деревного і зеленого.

Сочетания металла и цвета в современном интерьере - фото 1

  • Мідь продовжує свій упевнений рух в 2017 році. Цей метал забезпечує складне світіння, яке можна легко включити в інтер'єрні схеми, щоб додати елемент заниженого, сучасного люкса або простакуватого тепла. Його здатність змінювати колір за рахунок окислення - від рожевого золота до більш темного антикварного або зеленуватого - робить цей матеріал універсальним для будь-якого дизайну. У ньому тепло, комфортно і затишно. Мідь прекрасно поєднується з постільними відтінками: блакитним, рожевим, бузковим та світло-сірим, а з більш яскравих кольорів, стильні поєднання можна отримати з ультрамарином, світлим кольором деревини, смарагдовим, чорним або графітовим відтінками.

Сочетания металла и цвета в современном интерьере - фото 2

  • Золото хоч і не перебуває на піку популярності, але все ж завжди займає певну нішу в статусних інтер'єрах. Основне правило при роботі з золотом - цей метал вибирає чистий колір спектра - червоний, зелений, синій, жовтий і фіолетовий. Так само його можна скомпонувати з блакитним, бежевим, кремовим, бірюзовим і бузковим, але варто уникати поєднань з теракотовим, коричневим і кораловим кольорами. Щоб отримати легкий, але витончений інтер'єр, варто з'єднати золото з білим. Ну і найяскравішим, контрастним, але розкішним поєднанням є золото з чорним.

Сочетания металла и цвета в современном интерьере - фото 3

Сочетания металла и цвета в современном интерьере - фото 4

  • Срібло, сталь і хром ідеально комбінується з натуральними матеріалами (кераміка, шкіра, камінь, мармур, дерево, цегла), тобто, коричневим, сірим, бежевим, пісочним, бузковим, блакитним, теракотовим і білим. З яскравих відтінків з: кольором зеленої трави і малахітовим, лимонним жовтим, кобальтовим, рожевим і чорним.

Сочетания металла и цвета в современном интерьере - фото 5

  • Залізо. Зі зростаючою популярністю стилю лофт, залізо серйозно закріпилося на ранку попиту, до того ж воно знайшло себе і в інших стилях, іноді квартира або будинок просто потребують додавання брутальних елементів грубої фактури. Колірні поєднання для заліза аналогічні сріблу, сталі та хрому. У деяких випадках можливе використання відтінків сірого і білого, але варто врівноважити інтер'єр достатньою кількістю теплих натуральних тонів.

Сочетания металла и цвета в современном интерьере - фото 6

  • Чорна сталь і темні метали. Полірована нержавіюча сталь довгий час була одним з основних продуктів в дизайні інтер'єру, особливо в кухнях. В цьому році чорна сталь і метали спаленого кольору, такі як змащена маслом бронза і коване залізо, знову знаходяться в русі. Більш темні метали, такі як холодна готова сталь і гарячекатана сталь, рясніють витонченістю і, безсумнівно, «проповзуть» за межі кухні і в інші кімнати будинку. Дизайнерські ідеї в цьому напрямку вже дивляться на нас з усіх модних виставок. Звичайно, чорний колір - універсальний, і може поєднуватися з будь-яким кольором, але найбільш актуально в цьому році як і раніше натуральні матеріали - особливо коричневий різних тонів, сірий і бежевий.

Сочетания металла и цвета в современном интерьере - фото 7

На завершення, не можна не згадати про мікси металів. Цей модний прийом є перш за все декором інтер'єру, тому звичайні правила поєднання кольорів тут не дуже доречні. Найбільш ефектно ці тренди звучать на однотонних поверхнях - білого, сірого, бежевого, смарагдового і чорного кольорів.

Інтернет-магазин Takeandlive завжди в курсі нових тенденцій і втілює їх у своїх замовленнях і проектах. Київ, як і вся Україна, завжди раді зустрічі у нас в шоу-румі і на сайті takeandlive.com.ua.