Роберт Вентурі - піонер постмодернізму

18 вересня 2018 року сім'я оголосила про смерть Вентурі: «Роберт Вентурі, один з провідних архітекторів у світі, помер у віці 93 років. Він помер мирно вдома у вівторок після короткої хвороби. У найближчі дні буде поширено заяву про його неймовірне життя. На даний момент Деніз Скотт Браун і Джеймс Вентурі попросили нас поважати їх побажання щодо конфіденційності ».

Роберт Вентурі - піонер постмодернізму - фото 1

Роберт Вентурі - піонер постмодернізму - фото 2

Роберт Вентурі - піонер постмодернізму - фото 3

Роберт Вентурі - піонер постмодернізму - фото 4        

У 1991 році Роберт Вентурі був відзначений Прітцкерівською премією, як один з найоригінальніших талантів в сучасній архітектурі. Як і інші лауреати цієї премії, Роберт був письменником, учителем, художником і філософом, а також архітектором.

Вентурі закінчив з відзнакою Прінстонський університет в 1947 році і отримав ступінь магістра образотворчого мистецтва в 1950 році. Він продовжив навчання в Американській академії в Римі з 1954 по 1956 рік, в якості Римської премії.

Роберт Вентури - пионер постмодернизма - фото 5

Вентурі і його дружина Деніз Скотт Браун пропрацювали багато років разом, як професійні партнери, вони заснували Вентурі Скотт Браун Associates, згодом перейменоване в VSBA. Разом їм приписували початок епохи постмодернізму в архітектурі. Фірма продовжила розробку ряду важливих постмодерністських будівель, хоча сам Вентурі пішов з VSBA в 2016 році.

Київ, як і вся Україна, завжди раді дізнатися щось новеньке разом у нас в шоу-румі і на сайті takeandlive.com.ua.