Як обрати диван?

Коли ми говоримо про інтер'єр, ми розуміємо, що є головні предмети меблів, без яких не просто не може обійтися жоден інтер'єр, а які - створюють стиль всього інтер'єру. Безперечно, таким предметом є диван.

Якщо зазирнути в історію його походження, то ми будемо дуже здивовані, це слово в ХVI столітті означало «списані аркуші паперу» або «списки», потім «облікові книги», «канцелярії» і тільки пройшовши весь цей довгий шлях, «диваном» стали називати довгі лави з м'якою оббивкою, типову для подібних установ меблі.

Тепер же, ми не зможемо уявити собі жодного будинку або квартири без дивану, при чому диван може бути доречний практично в будь-якому приміщенні, вони можуть бути в коридорі, вітальні, кухні, спальні, дитячої або кабінеті. Так само за призначенням можна виділити ще й офісні дивани.

Які бувають дивани?

Класифікуються дивани  і за розміром: двомісні, тримісні та великі конструкції для 5-ти і більше осіб. Але варто зазначити, що ця класифікація дуже умовна і кожна фабрика сама визначає точні розміри, які вкладає в ці поняття, так двомісний диван може бути 1,2 м у одного виробника, і 1,9 м - у іншого. Більш того, багато виробників роблять одну модель двомісного дивана меншу, а іншу - більшу. Так, наша Малайзійська фабрика пропонує двомісний диван Taylor довжиною 1,13 м, Ripon - 1,485 м, а Sobol - 1,84 м, при цьому тримісний диван Taylor має довжину 1,62 м.

Як обрати диван

Диван - це невід'ємна частина зон відпочинку, на ньому зручно сидіти і можна прилягти. На початку 20-го століття з'явилися перші розкладні дивани. Цей винахід справив певного роду фурор в дизайні інтер'єрів. Здатність поєднувати в собі красу, елегантність і малі габарити диванів з функціональною складовою - перетворюватися в повноцінне місце для сну, змушує людей робити вибір саме на їхню користь.

Зараз відома величезна кількість механізмів розкладання диванів, це і диван-книжка, клік-кляк, акордеон, дельфін, єврокнижка, викочування диван-телескоп, диван типу пума, диван типу пантограф, диван з механізмом «Літ», диван-розкладачка, при чому їх теж є три види - французька розкладачка, італійський диван-розкладачка і американська розкладачка й так далі. Механізми розкладання продовжують додаватися і зараз.

Як обрати диван - фото 1

Особливе місце в розкладному сімействі займає банкетка-розкладачка, яка займає зовсім мало місця, так як не має спинки та підлокітників, але так само перетворюється в двосмісне ліжко. Таких моделей не так багато, але вони є, наприклад, банкетка-розкладачка Spark.

Як обрати диван - фото 2

Який диван кращий?

Незважаючи на те, що розкладні дивани дорожче своїх не розкладних аналогів, багато хто вибирає саме їх, навіть в зону вітальні на випадок несподіваних нічних гостей. Розкладні дивани часто використовуються в гостьових спальнях і на дачах, тому що не займають багато місця, виглядають акуратно та швидко перетворюються в зручне спальне місце. Багато хто навіть ставить розкладні дивани в дитячі кімнати, щоб звільнити побільше простору для гри й навчання дитини, але до підбору такого дивана варто поставитися з особливою увагою, так як тільки ліжко може ідеально відповідати всім ортопедичним вимогам для щоденного сну дитини.

З огляду на великий попит саме на розкладні позиції, кожна фабрика намагається мати хоча б кілька варіантів розкладних диванів. Повертаючись до нашої Малайзійської фабрики, можна побачити такі варіанти, як: диван Sobol, який має класичний механізм - «французька розкладачка», і диван-ліжко Ram, який можна назвати модульним диваном-ліжком.

Як обрати диван - фото 3

Як обрати диван - фото 4

Серед усього розмаїття пропозицій, кожен може знайти саме те, що потрібно для створення свого власного інтер'єру. А ми - команда Take&Live, як завжди, будемо дуже раді бачити Вас у себе в шоу-румі, де зможемо не тільки розповісти більш докладно про різні види диванів, але і показати їх, дати можливість присісти на них і вибрати найрізноманітніші оббивки.