Чим відрізняється дорогий диван від дешевого

Перше, що нам приходить в голову, коли ми чуємо питання - чим відрізняється дорогий диван від дешевого - це, звичайно ж, якістю, але ця відповідь не розкриває суть відмінностей повністю.

Для того, щоб розібратися в цьому питанні більш детально, потрібно зрозуміти, чим відрізняються дивани в принципі?

  • Форма - це досить широке поняття, на яке впливає декількох складових - це і розмір дивана в цілому, і наповнення дивана, і розміри і пропорції його окремих частин - підлокітників, спинки і тд. Дивани можуть бути двомісними, тримісними, кутовими і навіть круглими, все це впливає на кількість матеріалів і на їх ціну. Ще більш важливим моментом визначальним ціну дивана і тісно пов'язаним з формою - є його ергономіка. Саме тому диван любить, щоб його вибирали «п'ятою точкою опори».

Чим відрізняється дорогий диван від дешевого - фото 1  

Чим відрізняється дорогий диван від дешевого - фото 2

Чим відрізняється дорогий диван від дешевого - фото 3  

Наповнення дивана продовжує ланцюжок важливих факторів, що впливають на ціну, форму і довговічність диванів. Поролон, синтепон, пружинні блоки залежні і незалежні, дюрафил, латекс і поліуретан - таке розмаїття наповнювачів можна зустріти в сучасних диванах, крім того, часто використовуються комбінації декількох видів, а спинки переплітають еластичними ременями.

Підлокітники і спинки також можуть бути різних форм і розмірів, хоча якщо розібратися, чим відрізняється софа від дивана, то може виявитися, що зміна форми і розміру підлокітників і спинки веде за собою і зміну назви предмета меблів.

  • Текстура - вибір кольору оббивки настільки великий, що здається, можна підібрати будь-який відтінок, але вибираючи диван варто звернути увагу саме на зносостійкість оббивки. Найдорожчими оббивками вважаються шкіра, сатин і шенілл, але зносостійкість дуже залежить від обробки, вичинки і якісного фарбування. Найдовговічнішою і якісної оббивкою є тефлон, з його поверхні легко видаляються забруднення і вода, стійкий до стирання.
  • Механізм трансформації - здорожує аналогічні моделі без механізму в 1,5-2 рази. Але і механізми трансформації так само різняться за ціною: найдешевшими вважаються книжка і євро-книжка, викочування диван і французька розкладачка дорожчі варіанти.
  • Каркас - дуже важлива складова, яку важко оцінити візуально. В якості основи дивана часто використовують комбінацію з хвойних порід дерев і ДСП, щоб здешевити каркас. Дорогі моделі роблять з цілісних дорогих порід деревини, таких як червоне дерево, дуб, бук і ясен.
  • Додаткові зручності - допомагають відчути максимальну повноту комфорту, але і роблять моделі дорожче, наприклад, електроніка. Може стояти мотор, щоб розкладати диван було легше, так само пульти, зазвичай, оснащені дитячим замком, як безпеки.

Чим відрізняється дорогий диван від дешевого - фото 4

Чим відрізняється дорогий диван від дешевого - фото 5

Чим відрізняється дорогий диван від дешевого - фото 6

Природним подорожчанням може бути і супутній сервіс - виготовлення дивана під замовлення за потрібними розмірами, доставка, занос і збірка

Київ, як і вся Україна, завжди раді дізнатися щось новеньке разом у нас в шоу-румі і на сайті takeandlive.com.ua.