Світлові ворота

Афсльойтдейк - це дамба довжиною 32 км, яка захищає Нідерланди від води і повеней, між населеними пунктами Ден-Оувер і Цюріх. 60 монументальних шлюзів, спроектованих в 1932 році, знову повернули собі колишню славу. Дамба, побудована головним чином вручну, є не просто пам'яткою Нідерландів, а й унікальном місцем усього світу. Конструкції, які спочатку були спроектовані Дірком Роузенбургом, були повністю відновлені і доповнені світловідбиваючим шаром, що додало футуристичності всієї композиції.

Световые ворота - фото 1

Световые ворота - фото 2

Через 85 років після створення, Афсльойтдейк потребував ретельної реконструкції. Голландська держава і навколишні провінції об'єднали свої сили, щоб захистити і відновити історичну пам'ятку архітектури.

Световые ворота - фото 3

У темряві архітектура цих споруд висвітлюється маленькими призмами, які відбивають світло від фар проїжджаючих автомобілів. Якщо на дорозі немає автомобілів, то конструкції не висвітлюються. Цей спосіб використання світла зовсім не вимагає витрат енергії.

Световые ворота - фото 4

Световые ворота - фото 5

Световые ворота - фото 6

Световые ворота - фото 7

Афсльойтдейк - це унікальна інноваційна програма, створена на замовлення голландського уряду, яка розширює новаторський характер легендарної 32-кілометрової голландської дамби для висвітлення її ключових функцій: захист від води і огорожа, а також є зразковою моделлю елегантного пейзажу сьогодні і завтра. Цей проект відкритий для громадськості з 17 листопада 2017 року