Новий проект мосту Моранді

Ренцо Піано представив чиновникам міста в Генуї новий проект моста Моранді, який трагічно обрушився 14 серпня, вбивши 43 людини. Архітектор був на зустрічі в Генуї в той день і після цієї трагедії, Ренцо сказав журналістам: «Я не можу думати ні про що інше, крім цього моста. У мене є уявлення про те, як повинен виглядати новий міст, але це тільки початок ... є моральне зобов'язання. Міст має відображати трагедію і те, як вона розігралася ».

Новий проект мосту Моранді - фото 1  

«Ренцо Піано запропонував надати цей новий проект мосту в якості подарунку місту», - сказав Тоті. «Ми з радістю прийняли допомогу, і він уже зробив кілька пропозицій».

Піано найбільше відомий по проектуванню таких будівель, як Лондонський хмарочос (London Shard), Центр Жоржа Помпіду в Парижі з Річардом Роджерсом і будівля Нью-Йорк Таймс, він також розробив міст Усібука, що зв'язує три японських острова.

Новий проект мосту Моранді - фото 2

Новий проект мосту Моранді - фото 3    

Ренцо надав ескізи чиновникам з Генуї, показуючи дорогу на стовпах, кожен з яких нагадує ніс корабля. Інша головна особливість - це 43 висвітлювані елементм в формі вітрил - по одному для кожної жертви катастрофи.

Міст Моранді (названий на честь інженера-будівельника, який його проектував, Ріккардо Моранді, який помер в 1989 році), побудований в 1967 році і був визнаний авангардним інженерним витвором мистецтва того часу. Міст сформував зв'язок не тільки між двома частинами міста, а й символізує артеріальний зв'язок між Італією і Францією.

Новий проект мосту Моранді - фото 4

Новий проект мосту Моранді - фото 5

Визначення причини руйнування мосту тепер знаходиться в руках суду Генуї. У 1979 році Моранді попередив, що для мосту буде потрібно постійне технічне обслуговування для видалення іржі, спричиненої морським повітрям і забрудненням від найближчого металургійного заводу. Люди Генуї турбувалися про безпеку мосту протягом десятиліть ...

Київ, як і вся Україна, засмучені такими трагічними подіями і сподіваємося на поліпшення проекту з точки зору безпеки подальшої експлуатації. Продовжуємо стежити за рішенням трагічних наслідків у нас в шоу-румі і на сайті takeandlive.com.ua.