Нове життя проекту Річарда Роджерса

Відомий одноповерховий будинок, спроектований в 1960-х роках, нещодавно був відновлений архітекторами Gumuchdjian Architects.

Новая жизнь проекта Ричарда Роджерса - фото 1

Захоплюючий дух одноповерхового будинку Rogers House, як відомо, був проектом індустріального житла і радикальним відходом від більш поширених будівельних методів того часу. Довговічна сталева структура каркасу порталу, надала дому свій знаковий вид. Зовнішній вигляд характеризується радикальним використанням повністю скляних фасадів.

Новая жизнь проекта Ричарда Роджерса - фото 2

Новая жизнь проекта Ричарда Роджерса - фото 3

Новая жизнь проекта Ричарда Роджерса - фото 4

Новая жизнь проекта Ричарда Роджерса - фото 5

Подарований університету Лордом Роджерсом і Рут Роджерс, важливість цієї будівлі відзначена статусом спадщини 2-го рівня, і він чудово демонструє інтерес архітектора до урбанізму в архітектурі.

Новая жизнь проекта Ричарда Роджерса - фото 6

Новая жизнь проекта Ричарда Роджерса - фото 7

Новая жизнь проекта Ричарда Роджерса - фото 8

«Пропозиція Gumuchdjian Architects в Harvard GSD полягало в тому, щоб повернути будинок до свого початкового стану, хоча і модифікованим по їх особливим потребам», - пояснює Philip Gumuchdjian, - «22 Parkside - це не просто культова, гнучка машина для життя, але і історична експериментальна будівля, яка передбачала майбутню роботу архітектора; це будинок і сад з унікальною пам'яттю, патиною і аурою. Збереження цих якостей в повністю оновленому міському складі двадцять першого століття було нашою метою і, сподіваюся, стало досягненням роботи нашої команди».

Новая жизнь проекта Ричарда Роджерса - фото 9

Новая жизнь проекта Ричарда Роджерса - фото 10

Київ, як і вся Україна, завжди раді побачити і поділитися чимось цікавим на зустрічі у нас в шоу-румі і на сайті takeandlive.com.ua.