Які бувають види комодів

Слово «комод» має французьке коріння і переводиться, як «зручний», так називали предмети французьких меблів з висувними ящиками для зберігання одягу. Комоди з'явилися на початку XVIII століття, а його прабатьком вважають звичайну скриню для одягу.

Какие бывают виды комодов - фото 1

Сьогодні існує величезний вибір комодів, призначення яких значно розширилося з тих часів. Матеріали з яких виготовляють комоди також не мають кордонів, тривіально для класики - залишаються популярні дерев'яні комоди, комоди з інкрустаціями, поряд з ними користуються неймовірним попитом сучасні версії зі шкіри, каменю, скла, дзеркала, металу, пластику або комбінацій різних матеріалів. Дизайн цього виду меблів досить різноманітний: вузькі або широкі, високі або низькі, на цоколі або на ніжках, а декоративні елементи і зовсім знаходяться за межею будь-яких правил.

Какие бывают виды комодов - фото 2

Якщо у Вас будинок або квартира, якими ж тенденціями варто користуватися при виборі? Давайте розглянемо види комодів в залежності від їх місця розташування в квартирі:
Комоди для спальні. Один з найбільш затребуваних і поширених варіантів, який дозволяє зберігати все різноманіття постільної білизни і приладдя в повному порядку. Для нього дуже важливими є глибинні характеристики.

  • Комоди для вітальні. Інтер'єр вітальні завжди цікавий, він наповнений захопленнями господарів і показує самобутність сім'ї, тому комод дуже доречний, в ньому можуть зберігатися дорогі для сім'ї речі, ті, які символізують спогади - фотографії, хобі по збиранню будь-яких колекцій та інші важливі елементи. Ще одним частим видом комода для вітальні є низький довгий комод, в якому зберігаються дрібниці для відео / аудіо апаратури, диски та інші приналежності.

Какие бывают виды комодов - фото 3

  • Комоди для їдальні. Їдальня зона рідко робиться окремо, але, якщо вже це сталося, то найбільш характерними і потрібними для неї будуть широкі комоди з великими ящиками, в яких зручно зберігати скатертини і святкові тарілки великого діаметру. Так само часто постійним мешканцем цієї кімнати стає комод для зберігання спиртних напоїв.

Какие бывают виды комодов - фото 4

  • Комоди для кухні. Кухня - це приміщення, в якому зберігається величезна кількість різних специфічних речей. Для столових приладів потрібні дрібні ящики, для посуду побільше, а для зберігання сипучих продуктів з успіхом використовують комоди з перфорованими дверцятами для кращої вентиляції.

Какие бывают виды комодов - фото 5  

  • Комоди для ванної. Сучасні тенденції в дизайні інтер'єрів все частіше пропонують нам використовувати комоди і в приміщеннях підвищеної вологості. Звичайно, це накладає певний відбиток на матеріали з яких вони виконані, в першу чергу, це пластик, скло, метал з антикорозійним покриттям, дерево, просочене гидроїзоляційними складниками.
  • Комоди для передпокою. Комоди в передпокій служать для упорядкування безлічі дрібних речей - шапок, шарфів, хусток, шалей, рукавичок, парасольок, а іноді навіть сумочок. Але особливістю саме цього виду можна вважати його яскравість, в передпокої це може бути головний акцент, який задає стиль усього приміщення.
  • Комоди для дитячої. Особливістю дитячих комодів найчастіше є його конструктив, верхня частина комода робиться з додатковою відкидною деталлю, яка служить пеленальним столиком. Надалі, коли дитина підростає, ця частина може бути використана, як додаткова поличка. Поки дітки маленькі, немає необхідності в релінгу, цілком достатньо висувних ящиків.

Какие бывают виды комодов - фото 6

Ми розглянули основні тренди в класифікації комодів, їх різноманітність і форми продовжують вражати уяву з кожним днем, але головними критеріями для вибору, як і раніше залишаються - Ваші особисті симпатії і вірне стильове рішення в контексті загального дизайну Вашого інтер'єру
Інтернет-магазин Takeandlive так само має в своєму асортименті різноманітні комоди. Київ, як і вся Україна, завжди раді зустрічі у нас в шоу-румі і на сайті takeandlive.com.ua.