Альваро Сиза завершує Каплицю Hillside

Це буде перша частина більшого духовно-відновлювального центру в португальському регіоні Алгарве.

У 2016 році Альваро Сиза почав роботу з проектування Capela do Monte (Hillside Chapel), координаційного пункту Центру Монте-да-Шарнека, який планується відкрити на початку 2021 року. Проект, який фінансується приватними джерелами, запропонує відвідувачам регіону Португалії Алгарве мирне, що відновлює дух усамітнення.

Альваро Сиза завершує Каплицю Hillside - фото 1

Альваро Сиза завершує Каплицю Hillside - фото 2

Альваро Сиза завершує Каплицю Hillside - фото 3

Альваро Сиза завершує Каплицю Hillside - фото 4

«Це було схоже на повернення до коріння архітектури», - говорить Альваро Сиза про досвід створення невеликої каплиці на вершині пагорба на колишніх сільськогосподарських угіддях в Португалії. Це напрочуд гарна місцевість, в яку можна дістатися тільки пішки.

Каплиця Хиллсайд відкрилася в березні 2018 року. Сім типових будинків, скрупульозно відновлених за останні 30 років з урахуванням місцевого архітектурної спадщини, вже сформували оновлене ядро ​​Монте-да-Шарнекі, фермерської села, яка, як і багато інших в регіоні, була занедбана і зруйнована.

Альваро Сиза завершує Каплицю Hillside - фото 5

Альваро Сиза завершує Каплицю Hillside - фото 6

Альваро Сиза завершує Каплицю Hillside - фото 7

Одноповерхова конструкція площею 10,34 х 6,34 м (34 х 21 фути) побудована без електрики, тепла або проточної води, спираючись на природну вентиляцію і матеріали (ізольованацегла, вапняк і плитка), щоб підтримувати прохолоду влітку і тепло взимку.

Південний вхід веде до відкритого коридору, де три розписи, намальовані Сизою на португальській керамічній плитці, зображують народження, хрещення і смерть Ісуса Христа.

Стратегічні отвори в даху та стінах забезпечують природну вентиляцію, а також достатннє денне світло для заливки білого, частково черепичного інтер'єру. Архітектор також спроектував меблі всередині та простий хрест на 7½ фути.

Київ, як і вся Україна, завжди раді дізнатися щось новеньке разом у нас в шоу-румі і на сайті takeandlive.com.ua.